Tips voor antivries in de auto: de autodeur op slot doen

Tips voor antivries in de auto: de autodeur op slot doen

Hier is een tweede artikel in onze serie over het winterklaar maken van uw auto dat zich richt op vastzittende deuren en bevroren sloten.

Ik kan mijn autodeuren in de winter niet openen of sluiten!

Helaas komt dit fenomeen veel voor bij oudere auto's...

Hier is een preventieve maatregel die uw werk gemakkelijker zal maken: terwijl de winter nadert en het koud is, smeert u de deurafdichtingen in met glycerine, talkpoeder of een siliconenspray. De deuren zijn niet meer vastgelijmd aan de passagiersruimte en de afdichtingen zijn beschermd.

Mijn sloten zijn bevroren en ik kan mijn auto niet meer in!

Dit probleem komt steeds minder voor aangezien de meeste moderne auto's zijn uitgerust met automatische deuropeners. Naast de beroemde (niet glamoureuze) oplossing om op de sloten te pissen, zijn hier nog andere even effectieve alternatieven om bevroren autosloten te verhelpen:

- Verwarm de sleutel lichtjes met een aansteker. Steek de sleutel vervolgens heel langzaam in het slot, indien nodig 2 of 3 keer herhalen om al het ijs dat zich in het slot heeft gevormd te verwijderen.

-Een andere zelfgemaakte optie om je slot op een milieuvriendelijke manier te ontdooien is door een rietje in het sleutelgat te steken en te blazen. Je vurige adem zal het ijs geleidelijk doen smelten.

- U kunt ook een ontdooispray gebruiken, verkrijgbaar in de meeste autozaken en supermarkten.

Leave Your Comment